Новини

Общината не знае колко ще струва експлоатацията на обновеното езеро

Надежда ПетковаНадежда ПетковаОбщината няма представа колко ще струва експлоатацията на обновеното езеро в парка, стана ясно от отговора на зам. кмета на Добрич Надежда Петкова, даден на пресконференция днес. Проектът за обновеното езеро и реконструкцията на прилежащи към него площи е на стойност 4, 989 млн лева, а съфинансирането от общината е 249, 485 лева, припомни в началото на брифинга госпожа Петкова и добави: "Създадохме нова среда за туризъм, нови уютни местенца." Докато обясняваше за изграденото, тя възкликваше: "Прекрасна алея! Страхотен водопад!"
"Колко ще струва, тепърва ще смятаме.  Правят се разчети и в бюджета за следващата година ще заложим средства, които да са свързани с поддръжка и охрана."  Така отговори Петкова на въпрос на Бележник.бг, колко ще струва експлоатацията на тази огромна водна площ. Водата в езерото е от два сондажа и ще има и разход на ел. енергия, съгласи се общинарката.
Защо обновеното езеро не беше открито на празника на Добрич, а в деня на визитата на лидера на ГЕРБ, попита още Бележник.бг.  Ето как отговори на въпроса ни Надежда Петкова:
"Първо аз нямам информация да идва лидерът на ГЕРБ. Второ...  на празника на града нямаше как. Тогава имаше други концерти, други прояви. Идеята е да има хепънинг. Той ще бъде утре, защото наистина се включиха доста участници и най-вече скейтът ще бъде едно от основните места. Ще гръмнем с трима диджея и много възможности там. Така че това нещо не се планира за ден-два и няма как да го прогнозираме. Много отдавна сме започнали подготовката за този хепънинг, така че това са дните, в които преценихме, че можем да използваме, да открием преди крайния срок на договора ни, да отчетем този проект и да си получиме финансирането. Като това сме го обещали да се случи в края на месец октомври. Имаме да получаваме още около... колко, Гери имаме да получим в момента?...  (пауза, без отговор)... Около 90 процента сме поискали до момента, така че да се справяме в рамките на междинни плащания и трябва бързичко да бъде всичко. Знаете, че програмата имаше проблеми и именно заради това ние бързаме да правиме отчитанията..."