Новини

Община Добрич: Водата се увеличава. При опасност – евакуирайте се!

Към 14.00 часа прииждащата вода в посока от село Богдан към град Добрич започна да се увеличава. Увеличава се и потокът от посока Сердика Добрич, съобщават от община Добрич. От кметството организирали "устно предупреждение с мегафон към хората, обитаващи вилната зона в района на лозята за опасност от разливи и вземане на мерки за безопасност". Община Добрич предупреждава гражданите при опасност да се евакуират на високи места, пише в съобщението.
Най-критично е положението на входа на град Добрич – мостът на село Богдан, както и в най-ниската част на бул. "Русия", където вече има разлив.
"Община Добрич отново заостря вниманието на гражданите непрекъснато да наблюдават ситуацията и да се инфрмират за мерките, които да предприемат."
Организирани са машини, включително и екипи на ВиК, които да прочистват дерето от наноси, храсти и дървета, за да се осигури оттока на водата по поречието  на реката, уверяват общинарите. Екип на "Пожарна безопасност" отводнява имоти в най-ниската част на бул. "Русия" включително и избените помещения на ЦДГ 24. Органзиран е екип от работници и специалисти, който да нблюдава отоплителната инсталация и да вземе решение за нейната експлоатация.
Последни новини