Новини

Нови две жертви на бизнеса с нещастието

Организираната престъпна група от телефонни измамници, която прави бизнес от нещастни новини, взе вчера нови две жертви – от Добрич и от  Вранино.
На 8 юли около 14.30 часа  телефонен звън стреснал 77-годишна жителка на каварненското село Вранино.  По познатия сценарий мъжки глас в слушалката заявил, че е лекар, че дъщерята на старицата е катастрофирала и е със счупен крак. За операцията били нужни 10 000 лева. Уплашената жена грабнала наличните 1 500 лева в дома си и хукнала към центъра на селото, където дала парите на непознат мъж.
Пак вчера в Добрич е извършена  още една телефонна измама, в която въведената в заблуждение е 83-годишна жена. От полицията не уточняват сумата, с която е "изгоряла".
Възрастните хора са предупредени, че има телефонни измамници, обясниха специалисти пред Бележник.бг. Проблемът е, че лошите новини ги стряскат, в първия момент не разсъждават и стават лесна плячка на пресетъпниците. Освен това, става дума за хора от друго от друго поколение – доверчиви, състарадатлени и без рефлекс за предпазване от лошотията.