Новини

Нова пътна измама: "Чужденци" разменят "златни" пръстени срещу бензин

Закъсал шофьор стои до кола с чужбински номер, маха за помощ и моли за бензин, който плащал със златни пръстени. Това е новата пътна измама, която поевропейчени мургавеляци прилагат на добронамерени шофьори, откликнали на човек в беда на пътя.
Днес пътувахме от Албена за Варна, когато видяхме, че на отбивка след Рогачево някакъв човек маха безпомощно до един автомобил, разказа пред Бележник добричлията Георги Жеков. Той и приятелят му решили да помогнат и спрели да разберат какъв е проблемът. Закъсалият се оказал потен мургав мъж, който започнал да обяснява на развален английски, че няма бензин. "Виза карт! Виза карт!", повтарял непознатият. После казал, че е сърбин и изведнъж  вмъкнал през отворения прозорец на колата ръката си, за да покаже двата дебели златни пръстена на нея. "50 лева?"
В мига, в който си набута ръката, му казахме да се маха и потеглихме, обясни Жеков. Онзи обаче продължил да маха зад тях и успял да спре един микробус. Впоследствие станало ясно, че това е една от новите пътни измами. Мургавите тарикати нарочно избирали места край курортите, правели се на чужденци и пробутвали пиринч за злато.