Новини

Неточностите в списъците за помощи са коригирани

Потърпевши от наводнението в Добрич на среща с кмета Детелина НиколоваПотърпевши от наводнението в Добрич на среща с кмета Детелина НиколоваДва официални сигнала за множество дублирани адреси и неточности в списъците за получаване на помощи на пострадалите от наводнението в Добрич пристигнаха в редакцията на Бележник.бг.  На един и същ адрес на пострадала сграда има отпусната повече от една помощ, съобщиха хора от наводнените райони.
Да, и ние открихме повторения. Всички дублажи и неточности са вече изчистени и коригирани, обясни пред Бележник.бг Иванка Титова, която е председател на Обществения съвет в Добрич, който се занимава с помощите и даренията за потърпевшите. Вчера и онзи ден стояхме до 20 часа. Отново огледахме всички списъци, нанесохме корекции и се надявам вече всичко да точно, каза още госпожа Титова. Тя добави, че има опция и за хората, които по някакви причини не са включени в списъците, да получат също пари.
От утре започва изплащането на парите, набрани чрез националната кампания на БЧК за пострадалите от наводнението на 19 юни. Раздаването  ще се извършва в сградата на БЧК на ул."Отец Паисий" 19, стая №4, срещу лична карта или нотариално заверено пълномощно за конкретния случай.

График, по който ще се изплащат сумите:

На 6 и 7 август (сряда и четвъртък) от 9.00 до 15.00 часа ще се изплащат парите на домакинствата от № 1 до № 80 в списъка.

На 8 август (петък) и на 11 август (понеделник) средствата си ще получат домакинствата от № 81 до № 560.

На 14 август (четвъртък) ще се изплащат средствата на домакинства от № 561 до № 700.

15 август (петък) е определен за семействата, неуспели да си получат помощта.
Припомняме, че сумата, която БЧК предоставя за Добрич, е 449 хил.лева. С нея ще бъдат обезщетени 700 семейства, съобразно критериите на Обществения съвет. 80 домакинства, останали без жилищни имоти или със силно разрушени такива, ще получат по 1600 лева. За 480 семейства са предвидени по 625 лева, а за 140 домакинства – по  150 лева.