Новини

Наше момче с номинация за "Кристална лира"! Да го подкрепим!

Нейчо Петров-Реджи в ролята на Исус ХристосНейчо Петров-Реджи в ролята на Исус ХристосДобричлията Нейчо Петров-Реджи е номиниран за престижната награда "Кристална лира". Главната му роля в рок операта "Исус Христос супер звезда" го изпрати в оспорваната конкуренция на утвърдените изпълнители Валентина Корчакова и Мартин Илиев. Сопраното и тенорът са предложени за отличието, заради участието им в спектаклите "Графиня Марица" и "Залезът на боговете". Реджи попада в своеобразната класация с емблематичната си ария на Исус Христос в Гетсиманската градина и с различните стилове на пеене, които изисква постановката върху библейска основа.
Солистът на Варненската опера, започнал творческия си път от клубната сцена и телевизионния формат X Factor, има възможност да обърне нагласите на критиката чрез електронния вот на публиката. Почитателите му могат да го подкрепят в категория "Оперно изкуство" като гласуват за него до 30 октомври.
В категорията "Млад изпълнител" признание ще очаква балерината Ралица Илиева, номинирана заради голямата награда от конкурса "Анастас Петров" в Добрич`2014. Сред трите номинации в категория „Музикален фолклор” се откроява тази на проф. д-р Костадин Бураджиев. Тя е мотивирана с получения Диплом ІІ степен от хоровия фестивал "Маестро Захари Медникаров" в Добрич. Тържествената церемония по връчване на отличията "Кристална лира" ще се състои на 1 ноември 2014 г. в залата на Музикалния театър-София.