Новини

НАП обяви търг за почивна база в Балчик и бившите офиси на Югоагент в Добрич

Админстративната сграда в ДобричАдминстративната сграда в ДобричПубличните изпълнители от НАП продават на търг хотел в Балчик и административна сграда в центъра на Добрич,  съобщават от приходната агенция.  
Обектът по улица "Йордан Йовков", № 17, в който навремето се помещаваше "Югоагент", се състои от склад и офиси.   Складът е с площ от 75 кв.м., намира се на приземния етаж и началната тръжна цена за него е 23 366.50 лева. Единият от офисите, с площ от 83 кв.м., е разположен на част от трети етаж, а другите два  заемат изцяло  четвърти и пети етаж на сградата. С най-голяма площ от 163 кв.м. е офисът на четвърти етаж, като наддаването за него ще започне от 65 781.50 лева. Търгът е обявен за 15 ноември и може да бъде намерен на електронната страница на НАП. Оглед на обектите кандидат-купувачите могат да извършат от 7 до 11 ноември.
На 23 ноември ще се проведе друг търг за продажбата на почивна база в град Балчик. Почивната база в БалчикПочивната база в БалчикСградата е на четири етажа с РЗП от 1848 кв.м. и е построена в поземлен имот с площ от 1625 кв. м. Има и кухненски блок, който разполага с два асансьора за продукти и отпадъци, а също и с две хладилни камери. Началната тръжна цена за крайморския имот е 964 500 лева. Оглед на почивната база може да се извърши  от 14 до 18 ноември. Кандидат-купувачите, които ще участват в  търга, трябва да внесат депозит в размер на 20 на сто от обявената продажна цена.
На проведен  търг през изминалата седмица публичните изпълнители от ТД на НАП Варна продадоха втория етаж от сградата на бившия комбинат за битови услуги ТПК "Мир", който се намира в центъра на Добрич. На предходния търг, проведен през месец август, бяха продадени  помещенията от първия етаж на сградата, като от проведените две продажби  в бюджета са постъпили над 342 хиляди лева.

Повече информация за провежданите от НАП търгове  заитересованите лица могат да получат на интернет приложението за публикуване на провежданите от приходната агенция търгове на електронната страница на НАП – nap.bg. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по ключови думи стоки и имоти, началната тръжна цена, тяхното местоположение и др.