Петък, 12-ти юли 2024 г. | 23:47:15

Новини

На Бъдни вечер времето ще е като през май, валежи по Нова година

Маратон в БудапещаМаратон в БудапещаМежду 10 и 15 градуса ще бъдат температурите на Бъдни вечер, според прогнозата, публикувана на сайта на TV-MET. Астрономическата зима идва със силни северозападни ветрове и утре в Добрич и областта ще се редуват облаци и слънце. Минималните температури ще паднат до минус 2 градуса, а максималните ще достигнат 5, но заради вятъра ще ги усещаме по-ниски.
Във вторник ще продължи да духа западен вятър, но времето ще е слънчево. Минусовите температури сутринта ще започнат да се вдигат и ще достигнат до 11 градуса. Слънчево ще е времето и в сряда, а градусите ще се качат с още 2-3. На Коледа ще се редуват слънце и облаци. Ще бъде малко по-хладно от предния ден, но температурите ще продължат да бъдат високи за сезона. В Добрич ще е около 8 градуса. На 26-и температурите ще продължат да падат, а облачността ще се увеличава. Облачно ще е и на 27-и декември.
Очакват се превалявания от дъжд, но температурите ще продължат да се понижават и в Северна България и по високите полета дъждът е възможно да премине в сняг. В последния ден от коледната седмица валежите ще спрат.
Облачността ще се разкъса, но ще е ветровито и студено. Ще последва затопляне, което в народната метеорология е наречено предновогодишно, обяснява метеорологът Симеон Матев, цитиран от "24 часа". Температурите ще са по-високи от обичайните за края на годината.
Около Нова година се очаква влошаване на времето с валежи, които ще продължат и в началото на януари. Все още е рано да се каже къде и колко ще вали, както и дали ще вали дъжд, или сняг.
Последни новини