Новини

На 9 май община Добрич забърква микс 3 в 1

Детелина Николова сред слънчогледиДетелина Николова сред слънчогледиТри вида празници е решила да обедини на 9 май община Добрич – краят на Втората световна война, концерт за бъдещата визия на Добрич  и среща между Добруджа 07 и добричлии.  
Невъзможният микс ще започне в 11 часа с общоградско поклонение и полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите добруджанци и на Съветската армия. С тази обичайна церемония общината ще отбележи 70 години от края на Втората световна война.
В 16. 00 часа обаче е организиран концерт на площад "Свобода", който се оказва ключов в програмата за Деня на победата. Той е посветен на проект на общината за "Създаване и функциониране на Областен информационен център Добрич", финансиран по европрограма.  В тържеството на площада "ще вземат участие млади изпълнители, участвали в множество конкурси и носители на редица награди", пишат от общината. Не казват кои са, защото изпълнителите явно са необходимия музикален фон, подготвящ за основния акцент –  излъчване на 3D визуализация, която ще представи на гражданите как ще изглежда град Добрич през 2020 година. Тук трябва да обясним, че на 16 март този Областен информационен център започна кампания "Да създадем заедно България 2020". С евросредства, разбира се. И на концерта щял да бъде обявен краят на кампанията. Подготвена е и томбола за гражданите, участвали в допитването за вида на Добрич. А като приключи тържеството за бъдещата визия на Добрич, гражданите ще имат възможност да  приветстват носителите на Купата на България за 2015 г.– волейболистите на Добруджа 07.
Кой е забъркал абсурдната комбинация от Втора световна, визия на Добрич 2020 и волейбол, става ясно в последната част от прессъобщението. "Инициативата за срещата на волейболистите с гражданите е на кмета Детелина Николова и е насочена към онези почитатели на волейбола, които нямаха възможност да съпреживеят емоцията от спечелването на престижната награда и незабравимите мигове при връчването на Купата на България в зала Добротица на 25 април. По този начин добричлии ще изразят своята радост и щастие от голямата победа на младите таланти на Добруджа."
Разбираме госпожа Николова. Важно е да се редуват поредици от успехи – победа над фашизма в миналото, успешен Добрич в обозримото бъдеще и успешен волейбол в настоящето. А черешката на тортата – един успешен кмет, е най-естественият завършек на компота.