Новини

Младежи бият едър мъж в Каварна заради дълг на тийнейджър

Дребни хулигани или престъпници са двама младежи, пребили в каварненски бар мъж с инициали К.К., ще изяснява Районната прокуратура в морския град. Сбиването е регистрирано в полицията на 12 ноември.
Органите на реда, отзовали се на сигнала за  побоя, дали заключение за хулиганска проява. По-късно пострадалият  К.К. потърсил консултация при съдебен лекар със съмнение за средна телесна повреда. Неговото медицинско  и показанията на свидетелите мотивират Районният съд в Каварна да поиска по-пълно разследване на казуса.
Преди да посети заведението, К.К. бил на погребение на свой роднина. В дома на покойника дошли представители от Агенцията за закрила на детето. От тях близките научили, че синът на починалия, който  в същия ден навършвал 17 години, не ходи редовно училище. Тийнейджърът изразил притеснението си да посещава учебните занятия, тъй като имал да дава пари на три момчета. Тъкмо обяснявал ситуацията пред близките си и по телефона му позвънил един от споменатите младежи. Роднините решили веднага да се срещнат с него, за да установят каква е истината. К.К. и негова братовчедка потърсили младия човек в близко заведение и седнали на неговата маса. Докато се разправяли  на висок глас какви пари се дължат и защо се олихвяват, К.К. рязко станал прав. Тъй като бил едър мъж, висок близо 1.90 м, позата му била приета като заплаха от младежа с инициали П.В. и приятеля му на масата М.Я. Първото момче скочило и веднага избутало опонента си. За броени минути били разменени бързи удари от двете страни. Клиенти на заведението видели, че високият мъж е ударен в гръб. Той получил и наранявания по главата, имал кръв по лицето, окото му било подуто и затворено. Братовчедката му позвънила на телефон 112. Пострадалият бил откаран в спешния център  с линейка. На младежите били връчени протоколи за полицейско предупреждение и актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Единият от тях твърдял, че в началото на разправията опонентът му го е хванал за гушата и го избутал между камината и хладилника на заведението, което провокирало ответните по-силни удари. При разпитите К.К. заявява, че от разправията и неговият адреналин се е покачил и не е бил в състояние да осъзнае всичко.
Районните магистрати съзират данни за  престъпления  по чл. 129 и по чл. 325 от Наказателния кодекс – причиняване на средна телесна повреда и едро хулиганство. Те приобщават към доказателствения материал съдебно-медицинската консултация  на пострадалото лице. Изпращат до районната прокуратура протокола от своето съдебно заседание и материалите, съдържащи се в първоначалната полицейска преписка. Сега държавното обвинение уточнява обстоятелствата при побоя, защото при престъпление от общ харакатер нападателите ще получат присъди по Наказателния кодекс. Ако проявата бъде определена като дребно хулиганство, биячите ще се отърват само с административна отговорност.

Коментари  

+1 #3 fen 26-11-2014 10:44
До Боне Крайненеца от коментар 1: Ако не можеш да добавиш някакви факти към описания случай, наистина по-добре си мълчи. Направи си сам сайт и си изнасяй разбора там. То в чужд сайт всеки може. За мене беше важно и интересно да прочета.
Цитиране
+1 #2 Миролюба Бен. 26-11-2014 10:17
Според моята ценностна система и възприятия всичко си е съвсем нормално написано. На читателя, който започва коментара си с „е.ати” сигурно му изглежда доста деликатно написано. Следващият път той да се „напъха между кютеците” и да си „направи сам репортаж”. Интернет гъмжи от тролове, които плюят в конкурентните сайтове-срещу заплащане или на принципа „мразя Ви безплатно”.
Цитиране
-2 #1 каварненец 25-11-2014 20:23
Ебати тъпата статия. "бил", "твърдял", "научили", "изразил притеснение", "позата му била приета като заплаха" и това ако е репортаж и новина? Бележник, хич ви няма!!!
Цитиране