Новини

Мъж чупи челюст и крак на комшия

Добричлия счупи челюст и крак на комшия по време на съседска свада. Съдът му наложи условна присъда от четири месеца. Осъденият с инициали Г.В.И.  се бил захванал в гаража си с нарязването на  някаква тръба. Съседът от осмия етаж на отсрещния блок се подразнил от шума и се развикал от балкона, защото бил убеден, че гаражът се използва за нерегламентирана дейност. След като забележката от разстояние останала без последствия, разпаленият съкварталец слязъл  пред входа и заплашил, че ще счупи тръбата. Работещият в гаража отблъснал леко назад съседа, но онзи не спрял да се разправя и да го предизвиква.  Г.В.И.  на свой ред се ядосал и нанесъл силен удар,  при който счупил долната  челюст на неканения гост. Опонентът обаче  не се оттеглил, а  продължил да нарежда на висок глас. В  отговор получил ритник, от който залитнал, паднал, и при падането счупил крака си.  
Пред окръжното съдилище Г.В.И. се опита да докаже, че по време на инцидента от 29.09.2012 година е действал при неизбежна самоотбрана. Магистратите  отчетоха факта, че  той е бил засегнат от упоритостта и психологическия натиск на спорещия мъж, който  се опитал да го удари, но не успял. Рамките на неизбежната защита обаче са надхвърлени  с нанасянето на две средни телесни повреди, затруднили за няколко месеца говора и придвижването на пострадалия. Виновникът за физическото насилие не успя да промени присъдата от първата съдебна инстанция, постановила 4 месеца условно с три години изпитателен срок. Той ще плати и  разноските по делото  в размер на 1100 лева.

Коментари  

0 #2 Великова 23-10-2014 18:07
Докато един случай стигне до съд, докато се произнесе районният, след това окръжният и минават година- две, понякога пет-шест.
Прясно съдебно решение от тази седмица.
Цитиране
+1 #1 ВВВ 23-10-2014 16:33
И от кога е присъдата? Май не е мн скорошна. Има-няма година и повече.
Чудесни пресни новини! Толкова ли нямате какво да напишете???
Цитиране