Новини

Кметът на Белгун рекетирал председателя на кооперацията, искал му 500 000 евро

Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев поискал с анонимно писмо 500 000 евро от председателя на местната кооперация д-р Кралю Кралев, установи Бележник. Въпреки че е разкрит от полицията, селският първенец си е на работното място.
Историята започнала на 5 декември миналата година, когато  в РУ МВР Каварна се тъжил 70-годишният Кралю Кралев от Белгун. Той разказал, че на 4 декември е получил плик с писмо, в което му искали  500 000 евро. Авторът на писмото заплашвал, че ако не получи парите,  ще се случи нещо много лошо на Кралев и семейството му. В петък миналата седмица е проведена специализирана полицейска операция, при която са установени и иззети по надлежния ред 5 мобилни телефона, включително и този от който са изпращани текстови съобщения, 6 броя СИМ карти, множество компютърни конфигурации, флаш памети и принтери. Установен е и извършителя на деянието Б.С. (53 г.)  от с. Белгун. Същият прави пълни самопризнания за деянието, пише в полицейския бюлетин.
Бележник установи, че кмътът на селото Благомир Станев си е на работното място. На въпрос, кой е 53-годишният Б.С., който рекетирал Кралев, кметът обясни, че е подписал да не говори. "Питайте потърпевшия, аз няма какво да кажа", отсече кметът изнудвач. 
Рекетираният Кралев също не беше много словоохотлив. "Питате ли ме как съм живял 2 месеца? Онзи ден научих, че този, който ме плаши, е кметът. Представяте ли си? А аз го направих кмет", въздъхна тежко в телефонната слушалка Кралев. Добави, че Станев дължи някакви пари на кооперацията, не те не са голяма сума.