Новини

Изместват старта на "Селското стопанство и всичко за него" с почти месец

Популярното селскостопанско изложение СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО тази година ще стартира на 5 август и ще трае да 9 август, съобщават от "Добрички панаир" АД. Обясняват, че промяната на датите се наложила     защото "няколко поредни години датата на провеждане на изложението съвпадаше със старта на кампанията за прибиране на пролетните култури /царевица и слънчоглед/. Това се оказа неподходящо за посетителите, в преобладаващата си част земеделски производители и мениджъри в агробизнеса." Другият мотив бил, че през септември се залагали и параметрите на новата стопанска година. Организаторите смятали,  че промяната за провеждане на изложението в началото на месец август е по-подходяща за земеделските производители, защото вече са прибрали есенниците и имат представа какво очакват от пролетниците. Добре било да могат да се предвидят средства за обновяване на техниката и снабдяването с препарати за растителна защита, торове и семена за следващата селскостопанска година.
Бележник.бг припомня, че досега най-известният селскостопански панаир на Добрич започваше в последните дни на август. Според "Добрички панаир" АД промяната на датата е довела до повишаване на интереса към проявата. До момента участие в 22-рото издание на изложението са заявили над 110  фирми от страната и чужбина. Те предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили,  специализирана литература. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.
Официалното откриване е предвидено за 5 август 2014 г. от 10:00 ч., СК Простор. На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.