Новини

И тази година дядо Коледа дойде благодарение на Кмета

Дядо Коледа пристигна в Добрич с пожарна кола благодарение на кмета, елхата беше запалена благодарение на кмета, а множеството деца получиха подаръци благодарение на кмета. Това чуха тази вечер стотиците граждани, дошли заедно с децата си на коледния празник, организиран от община Добрич на площад "Свобода". Чуха, защото малцина успяха да видят, поради липсата на нормална сцена, на която да бъде проведено тържеството.
Както знаем тази година мястото на коледната елха беше променено. Преди това светещото дръвче стоеше на стълбището на партийния дом на площад "Демокрация" и изглеждаше повече като част от украсата на сградата, колкото като празнично място с елха в центъра. Затова промяната на местоположението срещна шумното одобрение на добричлии. И вероятно заради всичките промени, станали в последния месец, тържеството в петък вечер беше определено многолюдно. Но... високата около метър сцена с градинка, на която беше поставена елхата и на която се проведе детското шоу, не позволи на  любопитните деца и възрастни да видят програмата. Какво става край дръвчето, съзряха само тези, които бяха най-близо до него.
След обичайната детска програма, водещият накара децата да извикат много пъти своите желания. Като вдигна градуса на емоциите, конферансието обяви, че добрият старец вече пътува към тържеството. Прозвуча сирена, минути на изчакване и децата чуха, че Дядо Коледа пристига благодарение на кмета. Празна сцена, детски възторг и погледи обърнати в посока на звука от сирената. След още няколко минути на ниската сцена застанаха кметът Йордан Йорданов, добрият старец и неговите помощници. Усмихнати кметски поздрави за християнския празник, светлини в елхата, фойерверки. Шумен възторг. Празничната елха светна благодарение на кмета, прозвуча бодро от микрофона. В коледната детска песничка се вмъкна и звучният глас на самия Дядо Коледа. Той обясни, че децата ще получат лакомства и книжки, благодарение на кмета Йордан Йорданов. Грейналите лампички на елхата означаваха край на тържеството. Нищо не видяхме, мърмореха родителите и опитаха да онагледят празника, като заведат децата си поне при пожарната кола, докарала стареца от Лапландия. Част от малките се покатериха в автомобила и питаха къде е сирената. Другите мъници са запътиха към един ъгъл на празната сцена, където им раздаваха подаръци. Всъщност други възможности хората нямаха, защото монтираните павилиони от коледния базар тъмнееха неотключени. Въздишка. После разочарованието отстъпи на надеждата, че коледната приказка все пак съществува.


Коментари  

-1 #5 друг сеирджия 07-12-2015 06:21
Да се надяваме,че е преустановена 12 годишната практика ,общинската документация да се предоставя на изперкалият авиатор от Стоянка Казанлиева в полунощ.
Цитиране
0 #4 Сеирджия 06-12-2015 21:38
Какви индулгенции за кмета, той не знае горкия къде се намира. Направо се страхувам за него - всеки божи ден след обяд кака му Султанка Минчева отива в общината в малката заличка и там и предоставят цялата информация и поща за кмета, а тя му пише резолюциите и наставлява кое да подпише. И той се подписва като селски кмет. Боже пази ни! И аз гласувах за този човек и се надявах за добро.
Цитиране
+2 #3 ИС 05-12-2015 18:11
Критиката можеше да бъде и по-доброжелателна, ако и да има известни основания. Все пак е празник за децата. А на този, който е решил да си заработи индулгенции пред Кмета с рефрена "Благодарение на Кмета", ще кажа да не бърза толкова. Защото, надявам се и Кметът няма да бърза с индулгенциите.
Цитиране
-3 #2 Който и да е 05-12-2015 08:07
Ами Юлияно, що не каза къде, какво, кой и как да го организира, че белким нещо ти се понрави, макар и лекичко, и на теб! Щото "благодарение" на теб абсолютно никога нищо не се е и не може да се случи. Единствено да разпалиш и залееш със злоба всичко - там ти е силата.
Цитиране
+3 #1 обективен 05-12-2015 06:11
Какво друго да очакваме,след като всичко по организацията
е сътворено от протежетата на детелина.Те пак като не я докараха дотам да ни кажат,че дядо Коледа е пристигнал благодарение на областния управител,нищо не е!!!
Цитиране