Новини

Губернаторът зове за култура в движението по пътищата

Нека всички осъзнаем необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата, зове областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска. Поводът за апела на губернатора е 15 ноември – световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. определен с решение на Генералната асамблея на ООН.
Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността сред хората. Ежегодно, в резултат на нещастни случаи по пътищата на нашата страна, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Освен огромен брой жертви и ранени пътните инциденти причиняват и големи загуби за икономиката на страната. Експертите изчисляват, че България губи годишно 2% от брутния си вътрешен продукт, или около 1,2 млрд. лв, , пише в прессъобщението, изпратено от областната администрация.
На 15 ноември тази година отново ще отдадем дълбока почит към загиналите при пътни произшествия. Същевременно с това, ще изразим нашата благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите, борят се за техния живот, казва д-р Новоселска и очаква гражданите на Добрич да изразят своята съпричастност на 15 ноември. На този ден в храма "Света Троица" в Добрич ще бъде отслужена от 13 часа отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата.

Коментари  

0 #1 АНТОАНЕТА МАЛЕВА 11-11-2015 10:26
Събитието ще бъде в 10.30 часа.
Отец Емануил информира.
Цитиране