Неделя, 16-ти юни 2024 г. | 02:08:38

Новини

Глобиха нашенец с 2448 евро – карал без книжка в Германия

Окръжният съд в Добрич потвърди финансова санкция от 2448 евро, наложена на нашенец с инициали К.С. К. от  съдилище в провинция Баден-Вюртемберг.
Магистратите на районния съд във Вислох постановиха глобата от 72 дневни надници по 34 евро  заради две издадени присъди. Те добавиха  60 евро съдебни разноски и изчислиха, че задължението на гражданина към немското административно производство възлиза на общо 2 508 евро.
Първото  нарушение на закона е засечено  през март 2012 г.  във Вислох.  Тогава мъжът шофира без свидетелство за управление като ползва фалшифициран документ.  По второто дело той е признат за виновен в две кражби, извършени през февруари и март 2013 година  във Вормс,  провинция Рейнланд – Пфалц.
До потвърждаването от българска страна на обединения иск, осъденият е  предприел действия по плащането на 336 евро,  които  ще се приспаднат от сумата. Към нея ще се добавят  110 лева разноски, дължими по сметка на Окръжния съд в Добрич за превода на книжата.
Размерът на  немската глоба е съобразен с  материалното положение на  лицето и се измерва в брой дневни заработки. Ако, например,  един нарушител изкарва по пет  евро на ден и бъде санкциониран с десет дневни надници, той  ще заплати 50 евро. Ако пък друго лице изкарва по 10 000  евро на ден и получи глоба от десет дневни надници,  неговата вноска  ще достигне 100 000 евро.
Последни новини