Новини

Екслидер на ДПС Балчик осъден за данъчни измами

На публично заседание, проведено на 11 юни, Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия Бедри К. М. от балчишкото село Царичино и го осъди на две години условно, съобщават от пресслужбата на ведомството. Наказанието е затова, че в качеството си на физическо лице Бедри К.М. не е подал годишна декларация за продажбата на недвижим имот и е избегнал плащането на 87 175, 49 лева. Трябвало е да заяви сделката до 15 април 2006-та година. Според източници на Бележник.бг става дума за строителния предприемач Бедри Кемалов Мустафов, който до 2008-ма беше лидер на ДПС в Балчик.
По време на същото заседание Окръжен съд  Добрич признава подсъдимия Бедри Кемалов Мустафов, че не е подал данъчна декларация за частично платени доходи от продажбата на недвижим имот през 2007-ма година и е избегнал плащането на задължения за 54 094, 95 лева. За това престъпление съдът му определя наказание от година и шест месеца лишаване от свобода с три годишен изпитателен срок.
Според разпоредбите на НК, Бедри Мустафов трябва да изтърпи по тежкото наказание – две години затвор с тригодишен изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.