Новини

Две старици "залавяха" измамници, едната се прости с 40 бона, другата – с 5 хил. лева

Две възрастни жени – от Тервел и от Шабла, влязоха в подлия капан на телефонните престъпници и изгоряха с големи суми пари. Едната даде над 40 бона и златни накити, другата – 5 хиляди лева. Измамите са станали на 12 и на 13 февруари.
Първият случай е в Тервел, но особеното в него е, че жената е измамена два пъти по един и същ сценарий. На 12 февруари мним полицай звъни на 76-годишна жена на и  иска пари, за да залови телефонни измамници. Към 15:00 часа, по ул. "Хан Аспарух" в град Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. Малко по-късно обаче престъпникът се обажда отново на жената. Обяснява, че групата от измамници е голяма и трябват повече пари. Около 08:00 часа на 13 февруари, жената изтегля 40 000 лева от обслужващата банка и оставя сумата пари на същото място, където е дала пари предния ден. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел.
Другата измама се разиграва в Шабла на 13 февруари и по същата схема. Непознат звъни на 74-годишна жено по обед. Мъжът твърди, че е служител на МВР и пак иска пари за залавяне на телефонни престъпници. Около 12:40 часа жената изхвърля през терасата на апартамента си 5 000 лева.
Заради нестихващите телефонни измами ОД МВР ДОБРИЧ за пореден път призовава да не се доверявате и да не давате пари на непознати хора. От дирекцията подчертават, че полицейските служители не искат и не вземат пари и ценности. Полицейските служители не набират граждани за залавяне на извършители на телефонни измами.