Неделя, 16-ти юни 2024 г. | 02:07:28

Новини

Дончева: България е последната бълха, която пречи на Путин

Татяна ДончеваТатяна Дончева"Южен поток" е нужен на България проект. Колко хора щяха да се нагушат покрай построяването му е друг въпрос. Ние сме последната бълха, която му пречи на руския президент Владимир Путин. Пречат му Брюксел и Вашингтон. Австрия, Италия,Сърбия – ако се бяхме пакетирали. Трябваше да си намерим съюзници – Австрия, Италия, Сърбия, а не да ходим в Брюксел като солисти!" Така Татяна Дончева, лидер на "Движение" 21 и бивш червен депутат определи ситуацията в предаването "ДикОФФ" по Нова тв.  Домакинът я помоли да коментира снимка от празненството преди няколко дни по повод Деня на банкера, на която финансовият министър Владислав Горанов и управителят на БНБ Иван Искров демонстрират приятелски отношения с чаши в ръка. "Совите не са това, което са. Отношенията са като в "Туин пийкс" - не е това, което публично се показва", отговори Дончева с цитат от култовия сериал.
По темата за Слави Бинев Дончева реагира така: "Валери Симеонов  имаше претенции за комисията по енергетика! Експертизата на всеки политик е абсолютно необходима. Че какво е завършил Валери Симеонов?!"
На възражението на водещия, че и за Бойко Борисов се говори какво ли не, Дончева отсече: "Чувал ли си реплика от Бойко: "Мутрите спазват дисциплина, а културните дейци - не". Борисов никога не се е самоидентифицирал така. А Слави Бинев започна от първия си ден. Няма как да е приет от гилдията".
Последни новини