Новини

Добричлия стана най-добър шофьор във Варна

"Най-добър шофьор на TopGear" e добричлията Ивайло Хаджиев | Снимка: Мол Варна"Най-добър шофьор на TopGear" e добричлията Ивайло Хаджиев | Снимка: Мол ВарнаДобричлията Ивайло Хаджиев спечели приза "Най-добър шофьор на TopGear" в състезанието по майсторско и безопасно кормуване, организирано в събота от ВBC TopGear България и Мол Варна. Над 100 души се впуснаха в надпреварата по трасето, изградено от Влади Кулев, тестови пилот на Училището за безопасно шофиране Driving Skills. В продължение на 6 часа, в жега и дъжд, състезателите лавираха между конусите на открития паркинг на търговския център в преследване на целта да изминат разстоянието за най-кратко време при минимум наказателни точки.
Ивайло Хаджиев отвя конкуренцията на останалите участници като премина изпитателното трасе най-бързо и умело и закова хронометъра на 20,25 секунди! Добричлията има златен талон и шофьорска книжка за категории А, В и С. Любопитно е, че той няма лична кола, но по цял ден е зад волана – в шоурума на "Пежо", където работи.
Победителят в TopGear Master Driving получи шестмесечен абонамент за престижното автомобилно списание и награди от спонсорите на състезанието, а всички останали, които завършиха успешно изпитанията на тестовото трасе, си тръгнаха със сертификат, издаден от BBC TopGear България.