Новини

Дни на пролетно почистване обявяват от община Добрич

Община Добрич обявява дните от 06 до 30 април за Дни на пролетно почистване и призовава граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете, прилежащите им площи и околоблоковите пространства. Този общински апел пристигна от пресслужбата на кметството. Оттам напомняг, че трябва да бъдат събрани натрупаните от зимата отпадъци около дома, училището и фирмата. Препоръчват отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Осигурени са и ръкавици.
Ог  ''А.С.А България'' ЕООД ще извозят отпадъците, след като гражданите и фирмите заявят предварително участието си и уточнят деня на почистване, обясняват ог общината.
.А. С. А България” ЕООД  вече била започнала предвидените по договор дейности –  почистване на улични платна, линейни отоци,  метене, измиване на основните пътни артерии и централна градска част от натрупаните наноси през зимния период.
Всички въпроси, свързани с кампанията, заявки за извозване на събраните отпадъци, се приемат на "зелен телефон" 058 604 573.