Петък, 12-ти юли 2024 г. | 23:04:00

Новини

Децата на Добрич получиха ценен дар – библии

Проф. Дечко СвиленовПроф. Дечко СвиленовДецата от детските градини на Добрич, групите за предучилищно възпитание и учениците до 4-ти клас получиха своята първа библия, съобщават от община Добрич. Светите писания са дарени от проф. Дечко Свиленов и германската фондация "Приятели на България".
Божиите книги са два вида. Предназначената за  по–малките е в картинки и е на български и английски. Тя съдържа 125 от най-любимите разкази, намиращи се в Библията, преразказани с прости думи от Кенет Н. Тейлър. Историите са илюстрирани с красиви картинки от Ричард и Франсис Хук. Учебните помагала се издават с разрешение на Министерството на образованието и науката и с препоръка на Светия синод за факултативно изучаване на религия в общообразователните училища в България.   
Детските библии достигнаха до малчуганите на Добрич благодарение на апостолското дело на проф. Дечко Свиленов, който от десетилетия работи за каузата светото писание да стигне до колкото се може повече хора в нашата страна.

Коментари  

+3 #4 88 17-01-2015 13:53
Отврат!
А, ако родителите са евреи или мюсюлмани?
От ранна възраст започват полирането на мозъци, и то чрез религия. Считам, че е личен избор на всеки да се приобщи или не към някоя религия, едва когато е съзрял достатъчно за да може да вземе самостоятелно решение за това, а не да му се натрапва в най-ранна възраст. Къде спите родители? Абсолютно недопустимо..........
Цитиране
+4 #3 Въздух 23-12-2014 05:36
Този професор е някакъв шибан сектант; гарантирано от Гугъл!
Цитиране
+4 #2 Източноправославен 15-12-2014 20:58
Сега виждам и заглавието на снимката - "Живот след смъртта" ?!?Супер!!!
Цитиране
+4 #1 Източноправославен 15-12-2014 20:55
Ами "Под игото" на Иван Вазов и "Български хроники" на Стефан Цанев няма ли да получат?
Цитиране
Последни новини