Новини

Данъчни дискретно проверяват търговските обекти, които обслужват абитуриенти

Отчитат ли търговците реално оборотите от предлаганите услуги на абитуриентите, проверяват данъчните в периода на баловете. Досега те са извършили 15 проверки на търговски обекти в Добрич, съобщават от местния офис на приходната агенция. Проверени са 8 питейни заведения, в които са организирани ученически или семейни тържества. Три от заведенията са били поставени под физически контрол, за да се проследи  коректно ли се отчитат продадените куверти и приходите от продажби на място в заведенията. По време на проверките са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение. Единият от актовете е за неиздаване на касов бон и 2 за нарушение на Кодекса за социално осигуряване. Обект на проверките на добричките данъчни са и търговците на цветя, като през празничните дни са проверени 7 търговци. При отчитането на продажбите на цветя не са установени нарушения на данъчните закони.
От НАП Добрич уточняват, че контролните действия се извършват така, че по никакъв начин да не пречат на празничната атмосфера и доброто настроение на абитуриентите.
Проверките на обекти, предлагащи услуги на завършващите средното си образование ученици, продължават. Данъчните напомнят на абитуриентите и техните родители, че при отказ да им бъдат издадени касови бонове за закупените от тях стоки и услуги, могат да подадат сигнал на националния телефон на НАП  0 700 18 700.