Новини

Да запалим свещ в памет на загиналите при катастрофи

Заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите при нелепи инциденти и произшествия по пътищата ще бъде отслужена утре в храм "Света Троица" в Добрич. Църковният ритуал е насрочен от 11.30 часа.
 16 ноември е обявен за  Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия по идея на Генералната асамблея на ООН.  Статистиката в България е тревожна: всяка седмица по пътищата загиват повече от 12 души, над 150 са пострадалите с тежки наранявания, голяма част остават инвалиди за цял живот. Огромни са човешките страдания, които понасят стотици семейства.
Нека да почетем паметта на загиналите с присъствието си. Да си спомним за десетките невинни жертви, да проявим съпричастност към мъката на близките и да запалим свещ пред Оброчния кръст в храм "Св. Троица" в неделя, призовава областният управител Недко Марчев. Той добавя, че по този начин ще заявим не само подкрепа, но и непримиримост спрямо ежедневните нарушения на правилата за движение. Нека в този ден отново си припомним, че всички ние – участници в движението, институции и организации, сме длъжни да бъдем наистина отговорни пред поколенията и да работим за постигане на реална култура в движението! С повече толерантност и внимание голяма част от пътните произшествия могат да бъдат предотвратени.