Новини

Читател: Как да хванем престъпниците, щом полицията се отказва?

Телефонни престъпници стресираха баща ми с лоши новини и опитаха да го измамят, а полицията каза, че нищо не може да се направи. За случката, станала вчера, алармира наш читател. Бележник разполага с координатите на човека, но от съображения за сигурност ще го представим само с инициалите К.С.  Ето какво разказа той:
"Вчера следобед тръгнах с колата към Албена. Взех и едногодишното ми дете. Към 17 часа, 15 минути след като съм заминал, мъж звъннал на баща ми по телефона и го побъркал със съобщението, че  газовото на колата е гръмнало по пътя между Добрич и Албена, че аз и детето сме пострадали, много сме зле и сме в болница. И трябват 12 хиляди лева за импланти. Непознатият продиктувал и два телефонни номера, на които щели да удостоверят историята. Единият бил на пожарната, а на другия отговарял д-р Митев. 68-годишният ми баща вдигнал кръвно от "известието", защото аз наистина бях тръгнал за Албена с детето и имам газово устройство. В ужаса си родителят ми все пак успял да каже, че сега банките не работят и няма как да изтегли пари. Уговорили се да му звъннат в 9 часа на следващия ден. Веднага след това той ме набра, разговаря с мен и беше много притеснен. Телефонните престъпници вероятно ме бяха наблюдавали, защото имаха предварителна информация. Аз веднага се обадих на 112 и оттам ме свързаха с дежурния в полицията на Добрич. Вместо да си запише номерата на телефоните, които са дали измамниците, служителят на МВР ми отговори, че нищо не може да се направи. Допусна, че номерата са от предплатени карти. Обясни ми, че в най-добрия случай биха могли да бъдат заловени мулетата (приносителите на парите), но не и самите измамници. И разговорът приключи.
След тази случка искам да попитам: Какъв е смисълът от полицията въобще? На кого да вярваме, на кого да разчитаме в беда, след като самите полицаи не желаят да им съдействаме? И, ако престанем да се уповаваме на полицията, а започнем сами да раздаваме правосъдие, по-добре ли ще стане?
(За протокола – днес в 9 часа никой не се обади)"

Коментари  

0 #3 Още ли има нивници? 19-08-2015 20:58
К.С., ти на колко години си, че още вярваш в полицията? Разбирам, че много ти се иска, но - сори - не работи! Дори може да се окаже в комбина с "телефонистите"... По-добре избери Дядо Коледа - по-истински е и със сигурност - добър :)
Цитиране
+1 #2 k.s. 19-08-2015 12:34
Може би си прав за Господари на ефира, след като в прав текст от полицията казаха, че нищо не могат да направят!?! Разговорите с тях и със 112 са записани.
Цитиране
+1 #1 роо 19-08-2015 10:19
Господари на ефира има по-голям шанс да ти свършат работа. Това е нещо като полу-шега, полу-истина, но повече клони към истина. Дай телефоните на Господари на Ефира, те няма да те върнат
Цитиране