Новини

Бебе почина, след като го изписаха от болницата в Разград

Петмесечно бебе почина ден след като бе изписано от разградската болница, съобщават от МВР в Разград.
Сигналът за смъртта на малката Сезен е подаден тази сутрин. Родителите нямали намерение да сезират полицията, но тъй като личният лекар в селото, в което живеят – Голям Поровец, починал преди няколко седмици, заместникът му отказал да издаде смъртен акт без документите за лечение в разградската болница или полицейски протокол.
Сезен е била седмото дете в семейството на Метин и Хафизе Мехмед, съобщава Дарик. Фамилията живеела бедно, но двамата се грижели за децата си. Мъжът работел в кравеферма в съседното село Лудогорци, заплатата и детските били доходите им.
Най-малкото им дете постъпило в МБАЛ "Св. Иван Рилски" на 9 март, дишало тежко, разказват местни хора, било изписано на 13 март, смъртта настъпила в 7:30 часа тази сутрин.
Това не е първата детска смърт, настъпила след преглед в разградската болница. В края на миналата година пред Спешното отделение почина 8-годишно момче от село Иван Шишманово, след като медиците го пренасочили за лечение във варненска клиника, обяснявайки, че в лечебното заведение няма детски хирург.