Понеделник, 20-ти септември 2021 г. | 23:02:02

Новини

България е на второ място в Европа по чистота на хотелитe

България е на второ място в Европа по чистота на хотелите и по този показател изпреварва дори Швейцария, Австрия, Хърватска, Германия и Португалия, сочи проучване на най-голямата германска фирма за хотелски резервации по интернет Hotel.de. Порталът има над 6 милиона потребители, а в изследването са включени над 2 милиона коментари и мнения на чуждестранни гости на хотелите, съобщава БНР.
На челно място в класацията е поставена Словакия с 8,75 точки. Следва я  България с 8,70 точки. На трето място се нарежда Швейцария с 8,66 точки.
От януари Швейцария страда от шока на курса на франка и нощувките там рязко са спаднали. Швейцарските хотелиери се опитват да компенсират поскъпването на франка, като привличат туристи с по-добро качество на услугите, се посочва в анализа. В десятката се подреждат още Полша, Австрия, Хърватска, Германия, Португалия, Чехия и Румъния. Чистотата в европейските хотели, които са с оценка над 7 точки, всъщност може да се окачестви като добра, пояснява резултатите от допитването експертът на портала Йорк Маланг. Сред най-ниско оценените хотели са тези в Дания - със 7,73 точки, Норвегия и Великобритания. Средни оценки са получили хотелите в Унгария, Швеция и Турция. Порталът пояснява, че проучването е правено сред негови клиенти, резервирали хотели и помолени след престоя си да дадат оценка от 0 до 10.