Новини

Баба Марта ще пристигне със слънце, дъжд и гърмежи при 17 градуса

Новата седмица идва със затопляне. Най-ниските температури ще са между  -2 и 5, а най-високите между 11 и 16 гpадуса. Облачността ще е разсъсана, а в Източна България ще е слънчево. В планините обаче облачността ще се увеличи и не е изключено да прекали. Това съобщи синоптикът от ТВ-МЕТ Симеон Матев, цитиран от "24 часа".
Във вторник ще е предимно слънчево, югозападен вятър ще вдига температурите до пролетни и стойностите в последния февруарски ден ще са от 14 до 20 градуса.
Баба Марта идва с динамично време. Денят ще започне със слънце и високи температури, но следобед от запад на изток бързо ще се заоблачава. На много места ще превали дъжд, който в планините ще преминава в сняг. Възможно е да прегърми. Максималните стойности на живака ще са между 12 и 17 гpадуса.
В четвъртък валежите бързо ще спрат, облачността ще намалее и следобед ще грейне слънце. Температурите ще се движат от  11 до 16 гpадуса.
Слънчево, но с временни заоблачавания ще е на 3-ти март. Градусите отново ще тръгнат нагоре и ще са между 13-18.  Така ще бъде и на Тодоровден – 4 март, и в неделя. Сутрин обаче по Черноморието ще има мъгли и ниски облаци. Ще остане топло за началото на март. Минималните  температури ще се движат от 0 до 5 градуса, а максималните между 14 и 19 градуса.