Новини

Арестуваха двама дилъри, докато зарибяват с дрога

Двама наркодилъри от Добрич са задържани в момент на разпространение на дрога, съобщават от ОД на МВР. Криминално проявените Ф.Ф. на 38 г. и шест години по-младият В.Ф., са заловени на 22-ри декември  към 11:00 часа по ул. "Д. Ковачев".  При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на задържаните са открити суха тревна маса с приблизително тегло 6, 5 грама, реагираща на марихуана, кафяво прахообразно вещество с тегло 8, 9 грама реагиращо на хероин, бяло прахообразно вещество реагиращо на на амфетамин и сумата от 2 776 лева.
В полицейския бюлетин не пише да е имало акция срещу разпространението на наркотици, но е очевидно, че на 22-ри декември е имало доста проверки по темата. 21-годишният В.К. е проверен от полицаите, докато се движи по ул. "В. Левски". В хода на проверката в дрехите на мъжа са открити и иззети 2 топчета с бяло прахообразно вещество с приблизително тегло 1 грам, реагиращо на метамфетамин. Младежът е задържан за срок от 24 часа. .
Пак на 22 декември, около 15:30 часа при обход в градския парк на Добрич е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген". Във возилото е намерена и  иззета  суха тревна маса с приблизително тегло 2 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Н.М. (18 г.) от с. Плачи дол, обл. Добрич, Й.Ш. (16 г.) и А.Т. (18 г.), и двамата от град Добрич. Срещу А.Т. е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.