Неделя, 16-ти юни 2024 г. | 02:10:26

Новини

5-годишни спят на влага и мухъл в ЦДГ 29 в Добрич

ЦДГ 29ЦДГ 29Петгодишни деца спят от две седмици на влага и мухъл в ЦДГ 29 в Добрич, алармираха родители пред Бележник. Техните чеда прекарвали по три часа следобеден сън в мокротията.
Проблемът възникнал след непрекъснатите валежи. Покривът на сградата, която се намира в квартал "Балик", протекъл и течовете проникнали в спалното помещение на децата от Трета Б група. Преди десетина дни родител влязъл в помещението и видял, че в един от ъглите на стаята тече, а мазилката на две стени е подпухнала.  Притеснени майки и бащи разговаряли с директорката Румяна Павлова. Предложили дори със собствен труд да помогнат.  Павлова обещала съдействие, но проблемът не бил  разрешен и до момента. Междувременно достъпът на родителите до мокрото спално помещение бил забранен.
Сградата е в окаяно състояние и влагата е проникнала в спалните на децатаСградата е в окаяно състояние и влагата е проникнала в спалните на децатаСградата е в окаяно състояние, разказаха още възрастните. Дограмата е стара, санитарните възли не са ремонтирани, откакто е създадена градината. Леглата и дюшеците също не са подменяни от години. Сутрин температурите били едва 7-8 градуса. Какво ще стане, когато зафучи зимата, питат обезпокоените родители. Те предлагат децата да бъдат  изместени в старото спално помещение, което се намира в другия корпус. За да ускорят решението на проблема, група майки и бащи се записали за среща при кмета Детелина Николова в понеделник, 15 декември. Ако не бъдат взети спешни мерки, ще се наложи да си изместим децата в друга градина, категорични бяха разтревожените хора.
Знаем за проблема, каза пред Бележник директорът на дирекция "Образование" в общината Нейчо Нейчев. Той обясни, че кметството е заделило 80 хиляди лева за ремонт на детските градини, но заради лошите метеоролигични условия, дейностите не били започнали. Търсим решение, увери Нейчев.

Коментари  

-1 #6 Мария Нейкова 27-12-2014 21:36
Г-жо Костадинова, г-н Н. Нейчев го е казал - 80 хил. лв за ремонти има!!!! Ако покривът тече, мазилката пада по главите на децата, има мухъл навсякъде, в коридорите има локви от течове, СОРИ ама ние родителите не можем да спонсорираме и това! Достатъчно сме дали за уюта на децата - детски кътове, играчки, прахосмукачки, килими, пердета...А мисията на всяка директорка на детска градина е да може навременно да се справя с такива неща. Да знае да иска, да отстоява позициите си, а не да бъде послушна и да не й пука какво става с поверената й интситуция. Явно на нашата директорка хич не й пука, ще влачи каквото може до пенсия и ще си бие камшика.
Цитиране
+2 #5 Светла Костадинова 27-12-2014 14:01
Кой е казал,че общината отпуска пари на другите детски градини???Нашата детска градина е уредена,но всичко в нея е направено с пари на родители или дарители.И дограми сменяхме и щори купувахме,легла,шкафчета,килими...каквото се сетите.Покрив ремонтирахме... Вината не е в директорката,а в общината.Ако тази директорка тръгне да събира пари,пак ще ревнете... :sigh:
Цитиране
+1 #4 Мирослав Николов 26-12-2014 14:10
Ако е както повечето държавни учреждения, от общината отпускат определен сума пари които ако се икономисат част от тях отиват за бонуси. Това са само предположения разбира се, но много скоро ще се задействат още 2 институции и всичко ще излезе наяве. Почвам да губя търпение, когато става дума за здравето на децата трябва да сме безкомпромисни и твърди докрай.
Ако има други недоволни родители, пишете хора, не си трайте, все ще ни видят и чуят отнякъде. Има достатъчно медии които с радост ще надуят балона.
Цитиране
+2 #3 Димитър Иванов 26-12-2014 13:45
За няколко години какво ли не ми видяха очите като родител в тази детска градина! Директорката непрекъснато говореше, че пари за ремонти няма, че нашата детска не е включена, но следващата сигурно и ха тази година, ха следващата и ето случи се тази година! Всички учителки и лелки строени и боядисват фасадата на детската ….Защо те, не ми стана ясно, ама докато се чудех, метнаха и нас да се включим в ремонтирането. Взеха да ни врънкат да циментираме. В крайна сметка се пльосна едно петно цимент пред детската /сигурно е нямало пари за повече цимент/ и ремонта за 2015 година благополучно приключи! А иначе разчекнатите дограми така си стоят, мазилката пада, мухъл колкото искаш, сутрин студ и мизерия!
И сега в тази статия чета, че имало отпуснати 80 хиляди лева за ремонти!!!
Цитиране
+2 #2 Мирослав Николов 26-12-2014 10:02
Какво ли ще заварим след нова година, може и гъби да има по стената?!
И какво направиха като минаха на оглед?
Ще ходим пак при кметицата май, ако трябва и по-нагоре, не може да спят в този мухъл и мизерия.
Цитиране
+2 #1 Димитричка Райчева 25-12-2014 20:51
Крайно време е тази безхаберна директорка,да бъде махната.Това е почти последната ДГ без сменена дограма,а в същото време е пълна с деца.Парите отиват някъде другаде,не може общината да отпуска на другите градини,а видиш ли само на таи не отпуска.Да не говорим,че ние родителите платихме за юбилея на градината,а къде отидоха парите от общината за тази кауза?
Цитиране
Последни новини