Новини

21 смелчаци скочиха в морето на Балчик при -2 градуса

Смелите мъже на Белия град Смелите мъже на Белия град 21 смелчаци, на възраст от 54 до 16 години, скочиха за Богоявленския кръст в ледените морски води в Балчик, съобщиха от пресслужбата на Белия град. Традицията бе спазена при режещ северен вятър, минус 2 градуса температура на въздуха и 4,5 на водата.
Пръв до кръста, хвърлен от отец Георги, стигна 23-годишният Здравко Димитров. Той получи благословията на църковните служители и бе поздравен от кмета Николай Ангелов, който му връчи и награда от 200 лева. Здравко скача не за пръв път за кръста. Той е студент в Националната спортна академия и е възпитаник на треньора Андриан Андреев от СКЛА "Черно море 2005". Младежът победител сподели, че здравето го е споходило през цялата изминала година, а за новата той си пожела и късмет.
Най-възрастен сред хвърлилите се в морето днес бе Ангел Ангелов - 54 г., а най-млад - Живко Господинов - 16 г.
По традиция Йордановден в Балчик е едно от най-масово посещаваните събития. Близо хилядата зрители край Морска гара днес бяха поръсени със светена вода за здраве.
23-годишният Здравко Димитров.23-годишният Здравко Димитров.                  По традиция Йордановден в Балчик е едно от най-масово посещаваните събитияПо традиция Йордановден в Балчик е едно от най-масово посещаваните събития