Сряда, 29-ти май 2024 г. | 15:41:14

Лайф

Банки запорирали всички имоти на Галка от "Каризма"

Певицата Галя, която преди време беше част от легендарния дует "Каризма", фалира. Попизпълнителката не може да си погасява ипотечните кредити и всичките й имоти за запорирани. Част от апартаментите вече били продадени, съобщава сайтът bgDNES.bg.
През 2005 г. Галка тегли кредит от 47 000 евро и си купува апартамент от 78 квадрата на столичната улица "Екзарх Йосиф". Жилището е на третия етаж в луксозна кооперация на стотина метра от Министерския съвет. През следващата година певицата решава да купи втори апартамент също в центъра на София. Жилището е  от 55 квадрата и се намира на ул. "Княз Борис I", успоредна на "Витошка" и на броени метри от Съдебната палата. Тя  очевидно разполага с някакви средства за покупката, но парите не достигат и тя тегли нов банков кредит за 74 хиляди евро.
В един момент се оказва, че дължи близо  250 000 лева, но разчита да плаща вноските с хонорари от концерти. През 2010 г. обаче Галя започва да изпитва финансови затруднения и апартаментите са запорирани от банките. Изправена пред финансов крах, певицата се принуждава да продаде второто жилище, но парите пак не стигат, за да покрие дълговете. Банката не се впечатлява от оправданията за творчески срив и директно обявява апартамента на "Екзарх Йосиф" за продажба. Неплатените вноски по кредита по това време са в размер на 120 768 лв., включително такси и разноски по съдебните дела.
Задно с апартамента са запорирани и наследствените имоти на Галя в Ямбол. Освен вноските за ипотеката певицата не е могла да си плаща и най-дребните битови сметки.
През 2010 г. и "Топлофикация София" предприема мерки срещу Галя заради неплатено парно и топла вода. Певицата успява да покрие сметките си от 1420 лв. към "Топлофикация", но не и към "Софийска вода". Дружеството вади изпълнителен лист за дълг в размер на 1525,41 лв. Бившата половинка на Миро има неплатени сметки за студена вода на стойност 641,86 лв. плюс 185,68 лв. лихви и 697,55 лв. такси и разноски.
Именно заради този борч изпълнител е поставил под запор дела на певицата в дружеството "Каризма мюзик фактори". Това е съвместната фирма на Галя с експартньора й в "Каризма" Миро. Двамата не поддържат отношения и не развиват общ бизнес от години, но фирмата им не е закрита.
Певицата има неплатени вноски и по кредитната карта. За да бъде облечена по последна мода, Галка си купува с кредитната карта дрехи за над 15 бона, но не успява да възстанови парите. Има и неплатен потребителски кредит. Заради двете задължения финансовите институции запорират наследените от роднини две къщи и огромен двор в централната част на Ямбол. Възбраната е наложена  на 2 октомври тази година. Запорирана е и другата фирма на Галя - КУИЙН ЪФ АРК ЕООД.
Освен банковите кредити Галя е пропуснала да се издължи и на държавата, която също е запорирала фирмата й. Според съобщението тя има неплатени данъци за 641 лв и 86 стотинки. Отделно са натрупани лихви за забавянето на 185 лева и още 620 лв. такси за делото срещу нея.
Самата Галя не получава съобщенията на съдия-изпълнителите лично. Певицата живее от няколко години в Лондон. Дълго време се твърдеше, че се занимава с музика, но в свое интервю Миро случайно се изпусна, че Галя всъщност е сервитьорка.