Артбележник

Златни малинки за Камерън Диас и Кърк Камерън

Камерън ДиасКамерън ДиасКърк Камерън и Камерън Диас бяха определени за най-лошите актьори на 2014 г. и получиха антинаградите "Златните малинки".  По традиция "малинките" се връчват ден преди вечерта на Оскарите в Холивуд. 35-ата церемония за връчване на антинаградите в киното "Златните малинки" за пръв път се състоя пред публика в кинотеатър "Монталбан" в Лос Анджелис.
Като най-слаб филм бе определен "Спасяването на Коледа" на режисьора Дарън Доун. Той отнесе и още три антинагради - за най-лош сценарий, най-слаб актьор в лицето на Кърк Камерън и за най-лош екранен дует пак за Кърк Камерън и неговото его. При жените за най-лоша бе определена Камерън Диас. Това се дължи на нейните два неуспеха през 2014 г. - "Другата жена" и "Секс записи".
Най-слаб режисьор стана Майкъл Бей ("Трансформърс: Ера на изтребление"). За най-лоши поддържащи роли "малинките" бяха връчени на Келси Грамър, отново за "Трансформърс: Ера на изтребление", и Меган Фокс за "Костенурките нинжда: Тийнейджъри мутанти", в който играе репортерката Ейприл.
За пръв път обаче бе учредена и "позитивна" награда "Най-добро възстановяване на репутацията". Тя е за предишни носители на "Златни малинки", който са успели да покажат талант и майсторство в новите си филми. Пръв неин носител стана Бен Афлек, който преди 12 години спечели антинаградата за участието си в "Трудна свалка", но сега бе отчетено, че е възстановил реномето си със спечелилия "Оскар" "Арго", в който е режисьор и изпълнител на главната роля, и играта си в "Не казвай сбогом" на Дейвид Финчър от миналата година.
"Златните малинки" са учредени през 1980 г. от американския журналист Джей Уилсън. Първата церемония по връчването им е в неговото имение, но с времето те получават все по-голяма популярност и днес се връчват в един от най-големите кинотеатри в Холивуд.