Артбележник

Виена класик оркестра ще гостува по Коледа в Добрич

Австрийският Виена класик оркестра ще гостува в Добрич на 17 декември. Концертът ще е част от национално турне и преди да дойдат при нас, музикантите ще създадат виенско коледно настроение в София, Пловдив, Бургас и Варна.
Всички от Виена класик оркестра  са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония и от най-големите оркестри по цял свят, според прессъобщението препратено ни от община Добрич. Диригент на формацията  е именитият Даниел Каваца.
Според рекламния бекграунд, VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят."
Програмата се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората – с творби на Щраус. Сопраното Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори.
Билетите за концертите са в продажба от 1 октомври на касите в Билетен Център НДК, Туристически информационен център Велико Търново, Касата пред Община Пловдив, Касата на Държавна опера Бургас, Касата на Фестивален комплекс Варна, Касата на Концертна зала „Добрич”, Офис 1, Пикадили, бензиностанции ОМВ и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 40 до 60 лева и ВИП от 80 до 100 лева. Първите 100 билета са на промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните.
В Добрич концертът ще бъде на 17 декември от 20 часа в Концертната зала,
Последни публикации