Артбележник

Наше момиче влиза в образа на Мария Магдалена

Снимка: www.opera.tmpcvarna.comСнимка: www.opera.tmpcvarna.comРодената в Добрич певица Силвия Ангелова ще се превъплъти в ролята на Мария Магдалена в спектакъла "Исус Христос суперзвезда". Музикалното събитие е предвидено за 24 септември, когато Варненската опера ще открие 68-ия си творчески сезон. На  талантливото мецосопрано е поверен единственият женски образ  в творбата по  музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс.  
"Ролята е голямо предизвикателство, защото обичайният стил на пеене в класически спектакъл  е различен от този в рок операта”, сподели пред Бележник Силвия Ангелова. Тя отправи покана към добричките меломани да посетят концерта, който започва от 19.00 часа в сряда.  "Имах удоволствието да работя  под  режисурата на Светозар Донев, поставял  световноизвестното заглавие в София преди години, а сложният образ на Мария Магдалена   ми  повериха директорката на  Варненската опера Даниела Димова и диригент-постановчика Юли Дамянов", обясни  изпълнителката. Тя разкри, че Георги Ханджиев е в ролята на  Пилат,  а за Звездeлин Керемедчиев-Звезди вече се говорело, че е най-добрият Юда в България. Рок банда  с бас китара, ударни и клавир ще звучат по време на  спектакъла. "За да влязат младите хора в операта, не трябва да  оставаме в оковите на миналото, необходимо е  да се оттласнем от класическата постановка на 70-те години", убедена е Силвия.
В съвместната изява на оперни и поп певци се откроява присъствието на 28-годишният Нейчо Петров-Реджи, също от Добрич. Участникът в музикалното риалити X Factor и проекта "Титаник Бенд 100" е познат със своите  търсения в стиловете джаз, фънк, соул, R&B, боса нова, блус и етно. За първи път  пее под диригентска палка и е аплодиран заради ариите си на Спасителя.  Силвия Ангелова смята, че Реджи е един изключителен Исус като глас, интерпретация и актьорско присъствие. Реджи привнесе необходимата нотка на съвременност, смята мецосопраното с добруджански корени.
За мен посланието на рок операта е в един от дуетите на моята Мария Магдалена. В него либретото ни призовава да сме отговорни към действията си в днешния ден, за да не съжаляваме в бъдеще. Да знаем, че не можем да върнем времето назад и да променим съдбата, разказва Силвия.