Артбележник

Мамалев влиза в седем образа в моноспектакъла "Какво става?"

Георги Мамалев  ще  представи пред добричките си почитатели седем  комични образа, вдъхновени от актуалните герои на деня. Моноспектакълът му "Какво става?" ще  разсмее до сълзи зрителите на 9 октомври от 19.00 часа в Органовата зала.
Първата сцена от театралното действие шеметно предупреждава публиката  за опасностите от мобилните телефони. В следващата  Мамалев  пресъздава един леко смахнат, но забавен тип, който анализира  как в синята зона на столицата са ограничили не само паркирането, но и пушенето – всеки пуснат фас е срещу есемес. Разпознаваем в спектакъла е и образът на иманяра, решил да се похвали,че единствен милее за културното ни наследство  и притежава каменната плоча на кан Крум. Няколко персонажа от  миниатюрите  на Мамалев ще осветляват  проблемите в здравеопазването. Болен мъж, оцелял след лечение  при седем лекари, успява да докаже, че когато искаш да живееш, медицината е безсилна да ти попречи.  Изтормозен доктор пък на свой ред си мечтае за европейския пациент- неконфликтен, изпълнителен и уважителен. В бяла престилка любимият на няколко поколения  артист призовава зрителите: "Не се натискайте  за рентгена, много е стар. Няма плаки,  а рентгенологът рисува на едно листче каквото види."
В типичния си стил комикът пита още: "Инжекция ли  искате? Новата ни  медицинска сестра е завършила с тройка студена обработка на металите  в   ямболския  техникум." Актьорският монолог  уточнява, че последователите на Хипократовата клетва са предпочели другата Европа, където болните са по-здрави от нашите. Въпросният лекар също иска да замине, но няма диплома, защото  в първи курс го скъсали на изпита по анатомия.
Театралният текст  на тандема Весел Цанков и Георги Мамалев се утвърждава като хитов, въпреки че от него отпаднаха три от първоначално създадените десет образа. Моноспектакълът "Какво става?" следва  убедителния успех на "Разбираш ли ме правилно?". Предишната въпросителна постановка на Георги Мамалев се задържа на сцената  цели 10 години.  Затова вместо да се чудите какво става, посетете представлението и му се насладете.
Последни публикации