Четвъртък, 18-ти април 2024 г. | 05:01:24

Артбележник

Иван Ставрев и Руми Пенчева – неочаквано добра комбинация

Литературният шанс събира в неочаквано добра комбинация поета Иван Ставрев и авторката на художествена проза Руми Пенчева. Ставрев решава да й посвети книга, но миг преди да я завърши, Руми допълва прелестния букет от мерена реч със свои произведения. Влязох в книгата, която той беше написал за мене, пояснява съавторката от "Дъх на вечност". Тя дописва любовната лирика с глъбинни текстове, сред които: "Чакам все да се върнеш", "Някак боли ме" и "Душата ми е бряг". Спасителното й общуване с Иван Ставрев се превръща в творчески мост, сближаващ родните им градове Велико Търново и Варна. Смелото издание с двама автори се чете на един дъх, а новата успешна двойка в литературата трупа овации заради хармоничното сътрудничество.
То се зароди след четвъртия роман на писателката, който издателствата определиха като "много поезия в художествена проза". С тези отзиви й напомниха, че не се е завръщала към чистата лирика повече от дванадесет години. Творческият тандем ще очаква почитатели на 29 октомври от 18.00 часа в дом паметник "Йордан Йовков". Сашо Серафимов и Драгомил Георгиев подготвят представянето на книгата "Дъх на вечност" в Добрич.

Коментари  

+2 #3 Besolina 15-11-2014 12:57
Поетът не може да лети с едно крило... Хубаво е, много, много хубаво да си на една вълна с някого. Истинският живот носи изпитания и възнаграждава благородните по дух. Неведоми са пътищата на поетите, понякога треакториите им се пресичат.
Цитиране
-4 #2 solina 07-11-2014 14:21
Г-н Ставрев, много бързо забравихте Раймонда ! Книга на жена не се посвещава току-така.
Цитиране
+2 #1 Elina 29-10-2014 07:05
На добър час на книгата и на авторите!
Цитиране